Posts In: Tirsdag

Bikram

02/09/2020

Bikram Yoga udspringer af Hatha yoga. Bikram er en hård praksis og kan udfordre de fleste, dog er bikram ligesom alt andet yoga og alle kan være med på deres niveau. En session er 90 min. Bikram består af 26 øvelser, som udføres i infrarød varme. Igennem den 90 min praksis kommer du med alle muskler, led, organer og blodkar, hvilket medfører en lang række heldbredsmæssige fordele.

FORDELE
Afgifter kroppen
Øger dit energi niveau
Styrker immunforsvaret
Forbedre din blodcirkulation
Forbedre din kropsholdning
Fedtforbrænder og øger dit stofskifte
Øger fleksibilitet, styrke og udholdenhed
Reducerer stress, depression og angst
Bedre balance og koordination
Forebygger hjerte-kar-sygdomme
Forhindrer og reducerer flere kroniske lidelse

Iyengar Yoga

30/06/2020

Iyengar yoga er en yogaform som udspringer fra hatha yoga. Du opbygger styrke og smidighed i både krop og sind – kendetegnet er en unik kombination af fysisk træning og opøvelse af koncentrationsevne. Der er 4 elementer der gør Iyengar yoga til noget særligt.

Sekvensering: BKS Iyengar har gennem sin mere end 70 års yogapraksis udviklet en række simple, men effektive principper for hvordan typer af stillinger bedst introduceres og kombineres i sekvenser. Stillingerne kombineres til en række sekvenser af stigende sværhedsgrad baseret på deres anatomiske, fysiologiske og mentale indvirkning på krop og sind.

Præcision: Iyengar opdagede gennem sin praksis og undervisning, at uden præcision kan yogastillinger kun opretholdes gennem konstant fysisk anstrengelse. Manglende præcision betyder samtidig, at der er større risiko for skader og ubalancer i krop og psyke. På den måde kan alle få det optimale ud af stillingerne, uanset kroppens tilstand.

Redskaber: Med en god fornemmelse af retning gør du hurtigere fremskridt i stillingerne. Gennem brug af simple redskaber som klodser, tæpper, bælter m.v. styrkes din evne til at være opmærksom på vigtige aspekter af en stilling.

Stabilitet: BKS Iyengar beskriver selv sin metode som ”meditation in action”. men for at yoga stillinger kan være fysisk og mentalt virkningsfulde, må de gradvist holdes i længere tid. Dermed øges den gavnlige påvirkning af kroppens organer og nervesystem, og din yogapraksis giver større udbytte både fysisk og mentalt, fordi anatomiske sikre og stabile stillinger giver sindet mulighed for at være både afslappet og fokuseret på samme tid.

Lasse som guider dig igennem denne praksis er et unik menneske – han er selv tidligere munk og lever igennem yogaen.

I hot hatha yoga niveau 1 bliver du guidet igennem en række klassiske yogastillinger. Vi har fokus på styrke, smidighed, balance samt ro og nærvær omkring åndedrættet. Denne praksis er til dig som enten er ny, er skadet, senior eller ønsker en mere rolig praksis. Vi kan alle have perioder hvor kroppen er mere sensitiv, så nyd denne praksis og slip alt hvad der kalder på stress og præstation.

Yoga er en rejse tilbage til kroppen, som kræver tid, tålmodighed og gentagelse, men det er hele rejsen værd. Via gentagelser vil du opleve din krop begynde at fungere mere effektivt.

Hot yoga foregår i vores opvarmede sal og opvarmes med infrarød varme – dette har en udrensende effekt, reducere stress og styrker dit immunforsvar. Varmen forstærker ligeledes stræk og fleksibilitetsprocessen. Det opvarmede rum giver dig mulighed for at bevæge dig dybere ind i stillingerne med mindre risiko for skader.

De fleste oplever hurtigt mere styrke, bliver smidige og udvikler mere fokus og overskud. Vi anbefaler du bruger 5-10 minutter i stilhed på måtten inden timen. Medbring vand og ekstra håndklæde til timen. Temperaturen i rummet er ca. 37 grader.

Fordele ved hot yoga

 • Fedtforbrænder og øger dit stofskifte
 • Øger fleksibilitet, styrke og udholdenhed
 • Reducerer stress, depression og angst
 • Afgifter kroppen
 • Øger energiniveau
 • Bedre balance og koordination
 • Bedre kropsholdning
 • Styrker immunforsvaret
 • Forbedre blodcirkulationen
 • Forebygger hjerte-kar-sygdomme
 • Forhindrer og reducerer flere kroniske lidelse

 

Online booking
eller kontakt os for yderligere info